Kasım 09, 2010

Birsen Tezer - Aşk Bu Değil


Sevgili Birsen Tezer :) Kendisini ilk kez Zuhal Olcay sesinden dinlemeye doyamadığım (tabi ki Bülent Ortaçgil ayrı güzel söyler) "Çığlık Çığlığa" cover'ıyla tanımıştım. Henüz canlı performansını dinleyemedim -bir kere niyetlendim hem de kadıköy'e kadar gelmişti ama program saati o kadar erkenmiş ki hiçbir şekilde yetişemezmişim :) mekana gidince öğrenmiş oldum- bir çok sanatçıya düet yapmış ve yıllar sonra kendi albümünü de Kalan müzikten yayınlamış. Albümünün adı Cihan ve albüm kapağı da çok çok güzel. Tam bir müzik kadını. Kendisi hakkında bilgi için: http://www.birsentezer.com/
Yorumlar ve etkileri için de : http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=birsen%20tezer
Albüm için: http://www.filestube.com/search.html?q=birsen+tezer&select=All
Bülent Ortaçgil ile "kimseye anlatmadım" düetini şiddetle dinlemenizi öneririm ki yıllardır yılmadan dinlemişliğim vardır. :)

Ama bu gecenin şarkısı "aşk bu değil". Keyifle dinleyiniz :)


Şarkının albüm kaydını merak edenler için: http://www.youtube.com/watch?v=HmoIZtA3fYs

8 yorum:

  1. ilgi alanıma girmemişti. sağolasın.

    YanıtlaSil
  2. sevgili çilek, b.t ilk olarak bülent ortaçgilin light albümünde ustaya düet yaptı, sonra tribute albümde de çığlık çığlığa yı ilk olarak 12 yıl önce söyledi. b.o nun kayıtlarına bakarsan bulabilirsin sanırım. ben çok severim kendisi, hele albümde aşk bu değil, bir ayrıdır. sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. hızını alamamış bir yorumcu olarak, ya bu albüm güzeldir alenen, şimdi açtım da istanbul'dan, sus pus a kadar... ama birden değil yavaş yavaş saranlardan :)

    YanıtlaSil
  4. "bilsen" var bu albümde. ben de onu pek çok severim. jülide özçelik yine birsen tezer müziğine eş sayılabilecek bir ses, o da tavsiyedir bilmeyenlere. bu hanımlar pek kıymetli netekim..
    istanbul'da geçenlerde konseri varmış birsen tezer'in. ben de kaçırınca vah tüh dedim.

    YanıtlaSil
  5. - y. - birsen tezer'i ilk çığlık çığlığa ile dinledikten sonra bende uzun uzun baktım bu hatun neler yapmış diye. Senin de bahsettiğin kısımları okuduğumda baya şaşırmıştım. Ki bir bülent aşığı olarak zaten duymamak da mümkün değildi bu sesi, sadece kim olduğunu bilmeden dinlediğim dönemler olmuş :)))

    - dükay- jülide özçelik dinlememiştim. Derin uyku sonrası iyi geldi. Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  6. mimlendin blogumda :) unutma :)

    YanıtlaSil
  7. çal kapımı ve istanbul are my favorites.... bu yorum, bu güfte ve bu besteler karşılıyor insanı...:-)))

    YanıtlaSil
  8. O kadar çok yol alıyorum ki her dinlediğimde...

    YanıtlaSil