Kasım 01, 2010

Le Concert - Paris'te Son Konser

Cyrano'nun yerini hiçbir film alamayacak ama bu filmin hergün son 20 dakikasını açıp izlediğim de bir gerçek. O kadar çok etkilendim ki sadece 3-4 dakikalık bir karesi her gece düşlerime giriyor. Kemana yeniden asıldığım bu sıralar beni hırslandırıyor sanırım. Belki de içimde yatan bir yeri durmadan oynatıyor :)
Müzik aşığı biriyseniz sizi de mutlaka etkileyecektir.
Tchaikovsky'nin muhteşem D major konçertosu herşeye yetiyor zaten :) İyi seyirler.


Film hakkında detaylar için: http://www.leconcert-lefilm.com

Finali filmin tadı kaçmasın diye paylaşamadığımdan diğer sevdiğim bir kareyi gösterelim :)

PS: Tchaikovsky'nin D major konçertosunu Itzhak Perlman yorumundan da dinlemenizi tavsiye ederim :)

6 yorum:

  1. ah dünlük chilekh :) seni anlıyorum. hislerini sezebiliyor ve paylaşıyorum. sanatın, yaratının, estetiğin o dünyadışı büyülü atmosferi. cyrano, sevdiğim ve kaç kere izlediğim film. ancak, senin için, o son 20 dakikayı tekrar izleyeceğim. keman da çalıyorsun demek. ne güzel. başarılar. hiç bırakma, lütfen. madem, izlemediysen, dinlemediysen, ben de sana, iki film ve müziklerinden söz edeyim. bilirsin ama olsun. dünyanın bütün sabahları. ve üç renk:mavi. izlemediysen izle. mavi'nin müziğini de bulabilirsin. bir de üçüncüsü, farinelli. bir dolu film ve müzik var keman, klasik müzik.

    yaşasın müzik. yaşasın chilekh :)

    YanıtlaSil
  2. Son 20 dakika söylemim bu film içindi :) Dünyanın bütün sabahlarını izledim ve sonrasında uzunca bir süre jordi savall takıntılı oldum :) Ama üç renk mavi'yi izlemedim. Az önce fragmanını izlerken üçleme olduğunu gördüm onlarada bakacağım. Farinelli'yi bir arkadaşım daha söylemişti ama unuttuğum filmlerdendi. Hatırlatman iyi oldu. En azından şu bol film keyfinde olduğum zamanlarda izleyebilirim hepsini. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  3. üç renk, muhteşemdir. şimdi sorsalar bu filmleden ne aldın diye, şu bu diye ayırt etmez, koca bir hayat aldım derdim. her anı öyle işleyici. mavinin yarattığı duyguysa bu dünyada topu topu 15-20 filmde var belki... belki birgün biri yarım kalmış melodileri tamamlamak ister ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  4. bir de bişey söylesem haddimi aşmış mı olurum, hani şu yorum doğrulama işi, kaldırılsa diyorum, benim için yorum doğrulamak feci heves kaçırıcı.

    YanıtlaSil
  5. mavi. benim için de öyle. benim kare as'ımda. filmi de müziği de sayısız kez izliyor, dinliyorum.

    YanıtlaSil