Aralık 09, 2010

Bok Kültürü - Sayı : 21

Bir çok fanzini yakınen takip etmeye çalışıyorum. Bazılarına kitapçılar ya da akmardan ulaşıyorum, bazılarına arkadaşlarım aracılığı ile, bazılarına da internet üzerinden. Bundan sonra fanzinler ile ilgili paylaşımlarım çokça olacak, hazırlıklı olalım :)

Öncelikli olarak bugün bir postumda da adı geçen arkadaşım Layne'in fanzinini paylaşmak istedim.

Fanzini indirmek ve devamında takipte bulunmak için: http://bokkulturu.blogspot.com/2010/12/bok-kulturu-21-cikti_03.html tıklamanız yeterli.

Yanlıştı şiirini - ya da söylenmesini- özellikle okuyunuz :))

Fanzin hakkında -kendi blog sayfasından alıntı:-

Bok Kültürü 2007'nin mart ayından bu yana varlığını kör topal da olsa sürdüren ve herşeye rağmen denemekten vazgeçmeyen bir yeraltı edebiyatı çalışmasıdır. Bugüne kadar 50'yi aşkın amatör yazara "kafalarına göre yazdıkları" şeyleri yayınlama imkanı yaratmıştır. 2010'un ilk aylarında bir süreliğine yayını durduran fanzin, yeni çıkardığı sayılar ile yoluna devam etmektedir. Fanzinin tüm sayılarına blog üzerinden (pdf olarak) ulaşmak mümkündür.

Birkaç başlıkta durumu özetlemek gerekirse:

Bok Kültürü Nedir?


Bok'un kültürü, kültür'ün boku, boktan kültürler yada kültürel boklar... Bunların hiçbiri ile alakası yoktur bu ismin. Sadece can sıkıntısının tavan yaptığı bir dönemde Layne denen adamın kıçından uydurduğu bir "şey"dir...


Fanzin Nedir?

(Bok Kültürü için) Yazınsal her tür var olma biçimini kapsayabilecek ve öte yandan var olan bütün yazınsal biçimleri reddeden bir tavırlar bütünüdür.

2 yorum: