Ocak 09, 2012

Flört - Mamu (bir Yaşar Kurt cover'ı)

Yaşar Kurt ile ilgili bir sürü anım var aslında;

-İlk albümünü Bakırköy'de ki bir kasetçiden alırken üzerinde kırmızı bir ünlem vardı "yasaklı" uyarısıyla. Şaşırmıştım ve çok saçma söylemimle almıştım.Hala anlamam neden yasaklanmış ki :)


-"ti" ile konseri olduğunu düşündüğümüz bir perşembe akşamı -o zamanlar internetten haberler filan yok en fazla mekanı telefonla arayıp soruyorsun- yola çıkıp mekana gidip "programı geçen hafta bitti" denmesiyle yıkılmıştık. O kadar gitmişken içmemek olmaz diyip mekanda içip, sonrasında da "ti" bir güzel sahnede şarkı söylemişti :)


-"Ne zaman geldin ruhuuuuum görmedim seni / uçaktan atlarken unuttum galibaaaa özlediiiiiiiiim" de hep aklıma düşen Avcılar sahneleri,
"alışamadım bu kente"yi bir şarkı olarak değil de ruhumun bir serzenişi olarak tekerleme edinişim..


-Refleks albümünü ilk dinlediğimde o kadar büyülenmiştim ki hangi şarkısına sarılacağımı bilememiştim. Günlerce en güzel şarkı bu, en güzel şarkı bu, yok yok bu diyerek dinlemiştim. Hala en güzel şarkı hangisi bilmem ama içlerinden beni derinden etkileyen "mamu" "yaz günleri" ve "ipek" tir.

Denk geldiğim bir cover'la neler çıktı ortaya...


PS: Güneş Kokusu adıyla yeni albümü çıkmış. Ve yeni albümü üzerine bir yazı : oyuna gelmeden, kravat takmadan yaşart kurt




2 yorum:

  1. bu kadar sevdiğini bilseydim yeni albümün haberini daha önceden verirdim :)

    YanıtlaSil
  2. Zaten hep albüm haberlerini geç alıyorum. Şarkıalra takıldığımdan albümleri sonra aaaa diyerek görüyorum :) Bir dahakini senden duyarım artık :)

    YanıtlaSil