Aralık 15, 2011

21 Aralık mutlu bir gün olsun, kömür bu kapağın altında olmasın!


Telefon Eylemi: Vazgeç Efes Pilsen!

Sinop'un Gerze ilçesinde kurmayı planladığı kömürlü termik santral ile sevenlerini üzen Efes Pilsen'i arayıp, bu kirli plan hakkında mesajını iletebilirsin. Bugün açacağın bir telefonla, Efes Pilsen'i kirli planından vazgeçirebilirsin!

Telefonda ne söyleyebilirsin?

21 Aralık'a kadar santralin altyapı çalışmalarını bitirmiş olmaları gerekiyor. Kısacası çok az bir süremiz kaldı. Bu nedenle şimdi söyleyeceklerimiz, santral kurulmadan önce Efes Pilsen'in kararını değiştirmek adına çok önemli!

Efes Pilsen İletişim Hattı'nı bağlandığında Greenpeace'in kampanyasıyla ilgili aradığını belirtip, konu hakkında fikrini söyleyebilirsin. Araman gereken numara 444 33 37, müşteri temsilcisine bağlandığında kendini tanıtıp aşağıdaki cümlelerden birini söyle ve mesajının Anadolu Grubu Yönetim Kurulu'na iletilmesini iste:

  • Türkiye'nin en sevilen markalarından birini yaratmış bir grup olarak, kirli bir kömür santrali ile bu imajınızı ve doğayı kirletmenizi doğru bulmuyorum.
  • Sinop'ta ve Türkiye'nin dört tarafında santrale karşı çıkan onbinlerce insana rağmen bu santrali kurmakta ısrar ederek halkın iradesini göz ardı ediyorsunuz.

Konuşma bittikten sonra, konuşmada olanları tıklayarak yorum yazarak paylaşmayı unutma.

Neden?

Gerze'de yapılması planlanan termik santral yakın gelecekte ülkemizde kurulması planlanan 50 kömürlü termik santralden biri. Eğer ki planlanan 50 santral yapılırsa, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin karbon emisyonları %50 oranında artacak. Kömürlü termik santraller hem iklimi değiştirecek, hem de havayı, suyu ve toprağı geri dönüşsüz biçimde kirletecek.

Telefon eylemine katıl! Efes Pilsen'den kömürlü termik santral yapımının getireceği sonuçlarla ilgili bir açıklama iste. Efes Pilsen'den online kampanyamıza imza atmış 50.000'den fazla insanın talebine bir cevap vermesini istiyoruz! Şimdi açacağın bir telefonla küresel ısınmaya karşı büyük bir adım atabilirsin.


21 Aralık mutlu bir gün olsun, kömür bu kapağın altında olmasın!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder