Aralık 28, 2011

"5199" FOTOĞRAF SERGİSİ - MEHMET TURGUT



Henüz gidemedim ama basından vs vs çok fazla haberini aldım. Fotoğrafların büyük kısmını hayranlıkla takip ettiğimden hala ağlayabilirim orada olamadığım için.
Henüz benim gibi gitmeyenler varsa ve görmek isterlerse 2 ocak son gün.
Ayrıca bu sergi gerekli sesi getirmezse Turgut bir sonraki sergide daha sert tavırla olacağını belirtti. Umarım o fotoğrafları çekmek zorunda kalmaz ve sergisi yeterli sesi getirir. Sergiden elde edilecek gelir hayvan klinikleri ve barınaklarına aktarılacak. Duyarlılığımızı gösterelim!

Tanıtım bülteni:

http://www.facebook.com/events/160169210750051/

MEHMET TURGUT’UN “5199 – HAYVANLAR SERGİSİ” PALLADIUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ’NDE SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜYLE AÇILIYOR!


Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un, hayvan haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan “5199” başlıklı sergisi; Anadolu yakasında, Palladium Alışveriş Merkezi’nde hayvan dostlarıyla buluşuyor! 17 Aralık 2011, Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleşecek Mehmet Turgut söyleşisi ve imza günü ile açılacak olan sergide; Serra Yılmaz, Yüksel Aksu, Oben Budak, Sinan Güler, Mert Fırat, Rıza Kocaoğlu, Yekta Kopan, Levent Üzümcü, Demir Demirkan ve Burcu Güneş’in şaşırtıcı fotoğrafları yer alıyor.

Mehmet Turgut; fotoğrafa hayal ve tutku kattığı fotoğraf kültür dergisi “46”nın “Hayvanlar Özel Sayısı”nı “5199” başlıklı bu sergiyle hayata geçiriyor. Sergi, hayvan haklarını gündeme getirebilmek için Mehmet Turgut’un objektifi karşısına geçen, popüler ve alternatif kültürün önemli isimlerinin fotoğraflarını bir araya getiriyor.

Dünyayı ve hayatı paylaştığımız hayvan dostlarımız için düzenlenen “5199” sergisi, Palladium Alışveriş Merkezi’nde 17 Aralık 2011- 02 Ocak 2012 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. 17 Aralık 2011, Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleşecek söyleşi ve imza gününde ise, sevenleri Mehmet Turgut’la sohbet etme, fotoğraf çektirme şansı yakalayacaklar.

İsmini, Hayvan Hakları Kanunu’nda yetersiz hükümlere rağmen bir türlü değiştirilemeyen 5199. maddeden alan sergi, bu isimle hayvanları yeteri kadar koruyamayan Hayvan Hakları Kanunu’na direkt gönderme yapıyor. Hayvan hakları açısından büyük önem taşıyan sergi, hayvan dostlarımızı korumak için bir şans sunuyor.

HAYTAP – Hayvan Hakları Federasyonu ile dayanışma içinde gerçekleşen sergide; her biri 1.500TL’den satılacak fotoğrafların satışından elde edilen tüm gelirler, HAYTAP aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki hayvan klinikleri ve barınaklarına aktarılacak.


http://www.46magazine.com/
http://www.mehmetturgut.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder