Aralık 19, 2011

Haydi eyleme: Emek'i Yıktırmıyoruz!!!


Sinema sanatçıları, emekçileri ve sinemaseverler Emek sinemasının yıkılmak istenmesine karşı mücadelerine devam ediyorlar. 24 Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da Taksim Meydanı’nda buluşuyor ve sabaha kadar eylem devam ediyor.

Sinema ve sanat çevrelerinden yapılan tüm uyarılara, düzenlenen eylemlere rağmen İstanbul’un simge sinemalarından Emek’in yıkılmasına yönelik ısrar devam ediyor. Böylece bir alan daha rant haline getirilmiş olacak. Yıkım ısrarı üzerine Atilla Dorsay’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘Emek yıkılırsa Sabah gazetesindeki sinema yazılarına son vereceği’ açıklaması üzerine bir kez daha gündeme gelen konu kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Üç kişilik bilirkişiden ikisinin yıkılmaması yönündeki raporuna rağmen yıkılacağı açıklanan emek sinemasını yıktırmamak için bu kez daha kapsamlı bir eylemlilik öngörülüyor.

Sinema sanatçıları, emekçileri, sinema basını ve yazarları ile konuya duyarlı sinemaseverler 24 Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da Taksim Meydanı’nda buluşacak, Emek Sineması’nın önüne yürüyerek basın açıklaması yapacaklar. Sonrasında ise müzik dinleyerek, sohbet ederek, sessiz sinema oynayarak Emek Sineması’nın önünde sabahlayacaklar. Herkese de bir çağrıları var: Çadırınızı, uyku tulumunuzu, battaniyenizi, cayınızı, kahvenizi ve isyanınızı alın, gelin!

Etkinliği facebook'da katılmak için tıkla!

Emek Sinemasını Yaşatalım guruna katılmak için tıkla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder